Atpakaļ
Janvāris 09, 2019

Gatavo ātri, viegli un garšīgi kopā ar BLUE DRAGON!

BLUE DRAGON piedāvātajām Stir Fry mērcēm piemīt ne tikai lieliska garša, bet tās ir arī viegli, ātri un vienkārši pagatavojams, ja vien ir nepieciešamās sastāvdaļas un pavisam nelielas iemaņas. Turklāt, no pamatsastāvdaļām mainot tikai mērces tiks pagatavotas ļoti atšķirīgu garšu maltītes.

Stir Fry – maisot cepts
Angliski šo ēdiena gatavošanas veidu sauc Stir Fry, tas, burtiski tulkojot, nozīmē “maisot cepts”. Stir Fry ēdienus sauc arī par vok ēdieniem, jo tradicionāli Ķīnā tos gatavo īpašās vok pannās. Taču tik pat labi šos ēdienus var pagatavot jebkurā pannā ar augstām malām, kas ļauj viegli apmaisīt ēdienu gatavošanas procesā.

Strauji uz lielas liesmas
Galvenais nosacījums, šajā gatavošanas paņēmienā, ir ēdiena sastāvdaļas ļoti strauji apcept nelielā daudzumā eļļas, lai produkti netiktu pārcepti un saglabātu vērtīgās uzturvielas. Vispirms pannā uzkarsē nedaudz eļļas, tajā pievieno produktus, kas jācep visilgāk, un pakāpeniski pievieno tos, kuru gatavošanai nepieciešams īsāks laiks.

Mērce – vissvarīgākā
Mērce ir viena no galvenajām šī ēdiena sastāvdaļām, jo nosaka tā kopējo garšu. Tādēļ BLUE DRAGON ir radījis veselu klāstu dažādu Stir Fry mērču ērtā iepakojumā (divas porcijas), lai jebkuram eiropietim būtu iespēja ātri un vienkārši pagatavot garšīgus vok ēdienus.

Ieteikumi gatavojot Stir Fry ēdienus:
• Ja ēdienam pievieno gaļu, to griež kumosa lieluma gabaliņos vai strēmelītēs.
• Ideālā gadījumā pirms cepšanas gaļu viegli iemarinē (sajaucot 1 ēd. k. kartupeļu cietes, 1 ēd. k. dabiski raudzētas sojas mērces, 1 ēd. k. ūdens, 2-3 tējk. BLUE DRAGON sezama eļļas), tas padarīs to mīkstu. Lai gaļa kļūtu nedaudz kraukšķīga, marinādei pievieno olas baltumu.
• Dārzeņus griež salmiņos vai nelielos gabaliņos, lai tie ātri apceptos. Galvenais, tos nepārcept, dārzeņiem jābūt viegli kraukšķīgiem.
• Ja pievieno riekstus, pirms gatavošanas tos apgrauzdē sausā pannā.
• Svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu sagrieztas vienāda lieluma gabalos, tad tās apcepsies vienlīdz ātri un vienmērīgi.
• Pēc izvēles pievieno kādu no Stir Fry mērcēm tikai tad, kad gaļa, jūras produkti un dārzeņi ir gandrīz gatavi.
• Bagātīgākai maltītei pievieno rīsus vai nūdeles.

BLUE DRAGON zīmols tika izveidots 1977. gadā Lielbritānijā un tā nosaukums radies par godu ķīniešu simbolam – zilajam pūķim, kas tiek uzskatīts par veiksmes, bagātības un cieņas simbolu. Sākotnēji bija tikai 5 produktu sortiments, taču pašlaik Blue Dragon zīmols piedāvā ļoti plašu produktu klāstu, kas paredzēti ķīniešu, japāņu, taizemiešu un vjetnamiešu virtuvei, lai ikviens mājās varētu vienkārši un ātri pagatavot autentisku Āzijas maltīti.

BLUE DRAGON Stir Fry s
aldā čili un ķiploku mērce

Salda un pikanta mērce ar sarkanajiem čili pipariem, ķiplokiem un rīsu etiķi. Piemērota gaļas, zivs, jūras velšu un dārzeņu ēdieniem. Tā būs lieliska arī kā uzkodu mērce.

BLUE DRAGON Stir Fry saldskābā mērce
Klasiska ķīniešu mērce Stir Fry ēdieniem. Tā ir saldi skābena mērce ar tomātu pastu, rīsu etiķi, ananāsu sulu un ingveru. Vēsturiski tā radusies kā piedeva karpai, taču mūsdienās tā ir populāra kopā ar cūkgaļu, vistu vai garnelēm. Tāpat ļoti garšīga tā būs arī veģetārā dārzeņu vok ēdienā.

BLUE DRAGON Stir Fry austeru un lociņu mērce
Viendabīga un glazējoša mērce ar austeru ekstraktu, lociņiem un nelielu ķiploka un ingvera piedevu. Īpaši garšīgi kopā ar liellopu gaļu vai garnelēm.

BLUE DRAGON Stir Fry Hoi Sin un ķiploku mērce
Klasisks un aromātisks sojas pupiņu pastas, sojas mērces, ķiploka un garšvielu maisījums. Lieliska arī kā marināde grilēšanai vai mērce pie uzkodām. Īpaši garšīga kopā ar pīles gaļu vai cūkgaļu.

BLUE DRAGON Stir Fry Teriyaki mērce
Klasiska Japānas mērce. Tradicionāli izmantojama ar lasi, vistas gaļu un garnelēm. Teriyaki tulkojumā no japāņu valodas nozīmē – grilēts, cepts ar spīdumu, jo gatavošanas procesā mērce rada glazējošu efektu.

BLUE DRAGON Stir Fry Sičuaņas tomātu mērce
Asa Stir Fry mērce Sičuaņas gaumē, kuras pamatā ir tomāti, rīsu etiķis un sarkanie čili pipari. Tā būs lieliska gan dažādos gaļas ēdienos, gan veģetāros dārzeņu vok ēdienos.