Atpakaļ
Janvāris 08, 2019

Saldā čili mērce - Taizemes virtuves dārgums!

Īpaša vieta Taizemes virtuvē ir garšvielām, jo bez tām nav iedomājama lielākā daļa ēdienu. Ļoti raksturīgs taizemiešu virtuvei ir čili, neskatoties uz to, ka tas tika ievests tikai 16. gadsimtā no Portugāles. Sākumā čili vietā taizemieši savos ēdienos izmantoja melnos piparus.

Mūsdienās Taizeme ir viens no lielākajiem čili ražotājiem pasaulē. Tur tiek audzēti simtiem čili veidu un parasti ir jo mazāks pipars, jo tas ir asāks. Tāpat taizemieši daudz izmanto ķiploku. Taizemē sastopamais ķiploks ir mazāks un asāks nekā rietumos esošais.

Saldā čili mērce ir būtisks Taizemes virtuves stūrakmens, un nozīmīgs eksporta produkts, ko iecienījuši un atzinuši patērētāji visā pasaulē. Eiropieši to arvien plašāk izmanto tik ierastā kečupa vietā. Saldās čili mērces asi saldenā garša ir lielisks papildinājums jebkuram gaļas, zivju un dārzeņu ēdienam. Saldo čili mērci var pievienot salātu mērcēm, vok ēdieniem vai pasniegt kā uzkodu mērci, tik pat lieliska tā būs arī kā marināde. Augstākās kvalitātes saldā čili mērce tiek ražota Taizemē no svaigām, turpat augušām sastāvdaļām un satur lielāku procentuālu daudzumu čili piparu.

FUDO Taizemes saldā čili mērce ar perfekti sabalansētu saldi-sāļi-aso garšu piešķirs viegli eksotiskas notis Tavai maltītei. Tā satur 16% sarkano čili piparu.

FUDO - IZGARŠO AUSTRUMUS!