Atpakaļ

Cūkgaļas un zemesriekstu karijs

Cūkgaļas un zemesriekstu karijs

Sarkanais karijs taizemiešu gaumē.

4 porcijas

Sastāvdaļas: 

1 ēdamk. augu eļļas
Saišķis lociņu
Saišķis koriandra
400 g cūkgaļas filejas
100 g AROY-D Sarkanā karija pasta
4 ēdamk. zemesriekstu sviesta
1 ēdamk. brūnā cukura
1 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
400 ml FUDO Kokosriekstu piens
200 ml ūdens
230 g AROY-D Mazās kukurūzas vālītes ūdenī (bez ūdens)
250 g AROY-D Bambusa dzinumi ūdenī, salmiņi (bez ūdens)
1 laims
TILDA Aromātiskie Taizemes Jasmīnu rīsi piedevām

Pagatavošana:

1. Sakapā lociņus un koriandru, cūkgaļu sagriež mazos gabaliņos, izspiež sulu no laima.
2. Uzkarsē katlā eļļu un pievieno kapātu koriandru un lociņus, maisot karsē 1 minūti.
3. Pievieno cūkgaļu un maisot cep ~5 minūtes, kamēr tā sāk brūnēt.
4. Pievieno sarkanā karija pastu un zemesriekstu sviestu, samaisa.
5. Pēc 30 sekundēm pievieno cukuru, sojas mērci, kokosriekstu pienu un ūdeni, visu labi apmaisa un vāra 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
6. Pievieno kukurūzas vālītes un bambusa dzinumus, palielina karstumu un vāra 3 minūtes, mērcei burbuļojot.
7. Pievieno laima sulu un visu labi apmaisa.

!!! Pasniedz ar Jasmīnu rīsiem un pārkaisītu ar kapātu koriandru.